29 augusti 2015
14:00

Älta IF

Referat: Stureby SK - Älta IF

Det blev en väldigt rörig och sönderryckt match mot Älta där tjejerna inte alls stod att känna igen från alla grymma matcher som har levererats sedan uppehållet. Älta är ett svårt lag att möta då de jobbar väldigt hårt och konsekvent och spelar med stor riskminimering över hela banan, och då krävs att vi har den rörelse och det snabba passningsspel som vi vet att vi kan prestera de flesta dagar.

Nu var det inte en sådan dag idag, utan det blev mycket kamp där vi hamnar alldeles för centralt med våra kantspelare och håller bollen för länge i de flesta sekvenser. Inte blev det lättare av att Älta lyckades göra 1-0 tidigt när ett misslyckat inspel letade sig in vid första stolpen. Redan på uppvärmningen gjorde Juni illa knät och tvingades avstå spel och när sedan Emma i målet olyckligt kolliderade med en medspelare och fick utgå med blåklocka blev det lite hela havet stormar över vårt spel.

0-1 stod sig till paus och andra halvlek blev rätt lik den första. Lite ordnat spel och bägge lagen hade svårt att skapa klara chanser. Till slut får vi dock utdelning efter en tilltrasslad situation och sedan går vi för ett segermål men tyvärr utan att lyckas.

Resultatet är inget att säga om och detta är utan tvekan en av våra svagare prestationer rent kollektivt i år. Positivt är att vi kämpar matchen igenom, och förhoppningsvis har vi gjort höstens bottennapp nu. Ni är grymma tjejer, och vi är övertygade om att spelglädjen och det fina passningsspelet är tillbaka redan imorgon!